Jos tijdens de presentatie van “Zondagswark”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“SLAGMOALS” is een dialectwoord en betekent zoveel als: “steeds weer opnieuw”.

  • Steeds weer opnieuw gebruiken we onze creativiteit en kennis voor het maken van voorstellingen en acts!
  • Steeds weer opnieuw denken we mee in producties voor en met anderen!
  • Steeds weer opnieuw pakken we een andere invalshoek voor een workshop!
  • Steeds weer opnieuw expertisevergroting van onder meer beeld- en geluidsbewerking!

Slagmoals is met andere woorden een Theaterproductiebedrijf dat zich steeds weer opnieuw uitvindt. Al vanaf 2002 is Slagmoals actief vanuit de Gelderse Achterhoek met Jos Taken als creatieve brein en kloppende hart van de organisatie!

Het begin

Eind 2001 ontstond het idee bij drie slagwerkers van de plaatselijke drumband om alle acts, die de heren bij voorgaande buutavonden hadden gepresenteerd, samen te voegen tot één nieuw verhaal. Zo geschiedde en Jos schreef de slagwerkers in voor deelname aan het Open Podium van theater Amphion in Doetinchem. Het werd een act over een dag uit het leven van drie fabrieksarbeiders. Met stalen vaten en platen, bezems, koffiekopjes en vooral met eigen lichaam en stem ontstond een mooi lopend geheel.

De zenuwen gierden door de kelen van deze doorgaans nuchtere Achterhoekers toen Slagmoals werd aangekondigd in de voorronde in april 2002. Het werd een historische avond waarbij Slagmoals een staande ovatie in ontvangst mocht nemen, waardoor de heren volledig overrompeld waren. Directe plaatsing voor de finale was het resultaat. Tot aan deze finale in september 2002 werd de voorstelling tot in de puntjes uitgewerkt. En dan sta je in de finale op het grote podium met weer gierende zenuwen. De act werd dit keer extra mooi uitgelicht door de technici van Amphion, waardoor Slagmoals vleugels kreeg. De reacties van het publiek waren wederom uitzinnig! Met trots wonnen de heren alle drie de prijzen, waarbij Ernst Daniël Smid als vakjuryvoorzitter zijn juryrapport opende met: “We zijn het unaniem eens over de  winnende act die ons verbaasde zonder dat we nou precies wisten waar we naar zaten te kijken!” 😉   Waarvan acte!

Het Open Podium van Amphion was de start van een theatercarriëre die anders nooit in gang was gezet en heeft heel wat gebracht!

Slagmoals heeft ondertussen aan vele projecten, samenwerkingsverbanden, en producties meegewerkt, verzorgt hilarische workshops en is sinds 2020 ook aangesloten bij de Belangenvereniging Buitentheater.

Slagmoals gaat door: “steeds weer opnieuw!”

Een greep uit het bonte scala aan activiteiten van Slagmoals vindt u hier!