Het afgelopen jaar, 2021 is naar buiten toe vrij geruisloos verlopen voor Slagmoals. Niets is echter wat het lijkt! We zijn volop bezig geweest met het ontwikkelen van ons zelf en volgen ook een  training bij drama- en mimedocente Marian Vaags uit Eindhoven. Zo ontdek je toch wat spieren waarvan je niet wist dat je ze had 🙂 We gaan de nieuwe skills onder andere inzetten voor onze nieuwe voorstelling!

Na een paar valse starts hebben we voor het eerst “Zondagswark” gepresenteerd. Zondagswark is de binnenversie van “Blij in de wei”, een productie waarbij theatertalent een podium geboden wordt. In eerste instantie dus in de “wei”, het mooie grote grasveld in het Wentholtpark, maar door het te verwachten slechte weer hebben we dit evenement naar de Swite kunnen verplaatsen. Deelnemers en publiek waren enthousiast om in deze tijd van afgelastingen en maatregelen toch nog een keer het publiek te laten zien dat ze er wel degelijk nog wel zijn! Wordt uiteraard vervolgd!

Verder hebben we sinds een paar weken de trein van Spiegelingen weer in gang gezet. In opdracht van de Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde gaat Slagmoals daar de productie van doen. De uitvoeringsdata zijn 7 en 8 mei 2022 en de plaats blijft de Hamalandhal in Lichtenvoorde.

Deze wordt voor de gelegenheid volledig omgebouwd tot theater waarin een grootschalige, maar ontroerende voorstelling zal plaats vinden die gaat over de rol van en de invloed op mensen uit onze gemeente tijdens de 2e wereldoorlog! Een must-see!

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!