De deelnemers van Zondagswark komen allemaal uit Lichtenvoorde of de regio en .kennen ook een heel diverse leeftijdsopbouw.

Zo presenteert het jonge Danthé dans theater verschillende choreografiën en dansvormen en voeren leden van LG-Dance o.l.v. Lidy Hungerink ook verschillende acts op.

Uit Lichtenvoorde komt ook de Acroselectie van Spirit’90. In een combinatie van turnen, dans en acrobatiek presenteert de groep zich in een samengestelde choreografie.

Een andere theatervorm die uitgebreid aan de orde komt is die van het improvisatie theater. Vier acteurs worden uitgedaagd om in verschillende combinaties onvoorbereid een scene in elkaar te zetten en direct te spelen! Deze kunnen een hilarische, maar ook emotionele  lading hebben!

Uit Zeddam komt dialectzanger Henry Welling. “Eén keerl, één gitaar en één bekschaaf”, meer is niet nodig om de Wellingsound (zompige country-blues) de zaal in te slingeren aldus de zanger zelf! Wat nooit ontbreekt in zijn liedjes is de humoristische kwinkslag!

Yolanda Tangelder en Willem te Voortwis maken de lijst compleet! Beiden woonachtig in het buitengebied van Winterswijk waar ze onder andere nieuw talent tot ontwikkeling brengen. Met zijn jeugdliefde,  de accordeon,  percussie en natuurlijk mooie stemmen betoverenYolanda en Willem het publiek.

Zoals uit het deelnemersveld wel blijkt is het programma een theatrale lappendeken dat gehost zal worden door Jos en Robbin van Slagmoals.

En dat “Zondagswark heel stark” kan zijn zullen ze die middag bewijzen. Slagmoals is dan ook blij en vereerd dat deze productie vanuit hun repetitielocatie opgezet kan worden. De Swite in Lichtenvoorde is dan ook heel geschikt voor dit soort initiatieven!

“Zondagswark” wordt uitgevoerd op zondag 19 september, van 14.00 tot 17.00 uur, in verenigingsgebouw en cultuurhuis “de Swite”, Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde. De zaal gaat om 13.30 uur open.

Om de laagdrempeligheid te benadrukken is de toegang deze keer gratis! Wel moeten uiteraard de geldende Coronaregels in acht worden genomen, dus vol is vol!